Gyakori kérdések, fontos tudnivalók az Ayurveda masszázs- és testkezelésekről
Általános tudnivalók az Ayurveda kezelésekről:
A kezelésekhez minden esetben bőséges, előmelegített (de nem forró!) olajat használunk, amely nagyon kellemes simogató érzést biztosít. A teljes testmasszázs infrapanel alatt történik, mely lehetővé teszi, hogy a felvitt olaj langyos maradjon, ne hűljön ki, és a kezelés teljes időtartama alatt biztosított legyen az állandó testhőmérséklet.
Nyílt szó, hogy az autentikus
Abhyanga - meleg olajos teljes testmasszázs - alatt az alany tejesen meztelen (a masszőr ruhában dolgozik). Természetesen lehetőség van fürdőruha, vagy fehérnemű viselésére a masszázs közben (ebben az esetben bizonyos fogásokat kihagy a masszőr), de kérjük vegye figyelembe, hogy a bőséges meleg olajjal végzett masszázs miatt, a ruhanemű károsodhat, olajos lesz és az olaj maradandó foltot okozhat, amiért felelősséget nem vállalunk.
Shiroabhyanga - meleg olajos vállöv, nyak-, arc-, fejmasszázs - alatt az alany felső teste meztelen. Természetesen lehetőség van fürdőruha, vagy melltartó viselésére a masszázs közben, de kérjük vegye figyelembe, hogy a bőséges meleg olajjal végzett masszázs miatt, a ruhanemű károsodhat, olajos lesz és az olaj maradandó foltot okozhat, amiért felelősséget nem vállalunk.
Padabhyanga - meleg olajos talpmasszázs - alatt csak az alany lábfeje és lábszára meztelen.
A masszőr a vetkőzésénél, öltözésnél nincs jelen.
"Még nem jártam Ayurveda masszőrnél. Hogyan zajlik az első alkalom?"
Első alkalommal egy állapotfelmérő lap kerül kitöltésre, mely tartalmazza az Ön legfontosabb adatait és néhány - az egészségére vonatkozó - kérdést. Erre azért van szükség, hogy kiderüljön, nem áll fenn olyan körülmény, amely kizárja a kezelés lehetőségét.
Az első kezelés előtt a terapeuta minden esetben feltérképezi az egyén testtípusát (prakruti) és ennek figyelembevételével választja ki a kezeléshez használt olajokat.
"Mi történik, ha erekcióm lesz masszázs közben?"
Nincs ok arra, hogy zavarba jöjjön. Normális élettani jelenség, hogy a férfiak masszázs közben erekcióra hajlamosak. Masszőrként ezeket az élettani hatásokat ismerjük, megértjük és figyelmen kívül hagyjuk. Természetesen a masszázs alatt az intim testrészeket – nőknél és férfiaknál egyaránt - nem érintjük, kikerüljük.
"Mi történik, ha masszázs alatt hangosan korog a hasam, esetleg elalszom és kifolyik a nyálam?"
Masszázs hatására a vegetatív idegrendszerünk un. paraszimpatikus áthangolódása erősödik, melynek egyik velejárója a perisztaltika (bélmozgás) fokozódása. A felgyorsult perisztaltika egyik velejárója a „gyomorkorgás”. Ez teljesen normális élettani jelenség, nincs ok arra, hogy zavarba jöjjön.
Szintén a vegetatív idegrendszer paraszimpatikus áthangolódásának eredménye a masszázs alatt előforduló „félálom” állapot, melynek gyakran következménye a nyál kicsöppenése, elfolyása. Ez is teljesen normális élettani jelenség.
"Van lehetőségem a masszázs előtt/után lezuhanyozni?"
Természetesen igen! Az ayurveda kezelések előtt/után vendégeinknek zuhanyozási lehetőséget biztosítunk. A tisztálkodáshoz tusfürdőt, tiszta törülközőt és egyszer használatos papucsot adunk. (A fürdőszobáról képeket a "Galéria" menüpont alatt talál)
"Mi az, amit még feltétlenül tudnom kell a bejelentkezés előtt?"
Kérjük, bejelentkezés előtt olvassa el a "A masszázs kezelések javallatai, ellenjavallatai" menüpont alatt található információkat. Ha úgy értékeli - vagy gyanúja van -, hogy valamelyik ellenjavallat Önre is vonatkozik, akkor ezt bejelentkezéskor jelezze. Köszönjük!
"Úgy érzem, én más vagyok, mint a többiek…"
Vendégeink között soha nem teszünk különbséget bőrszín, vallás, nemi identitás, vagy bármilyen más különbözőség alapján. Kérjük, amennyiben kulturális szokásai vagy vallása miatt a kezeléseknél leírtaktól eltérően szeretné masszázsunkat igénybe venni, úgy a masszázs előtt beszéljük át ennek lehetőségét.
"Lehet, hogy nem érek oda a megbeszélt időpontra..."
Próbálunk minden helyzetet rugalmasan kezelni, de kérjük vegye figyelembe, hogy az Ön után következő vendégünk terhére a kezelések időtartamát meghosszabbítani nem tudjuk.
"Nem mondtam le időben, vagy nem mentem el a megbeszélt időpontra..."
Amennyiben nem jön el a megbeszélt időpontra, vagy az időpontot legalább a kezelést megelőző 24 órával előbb nem módosítja, vagy nem mondja le, akkor a kezelés árának 100%-át felszámítjuk. Következő időpontot az elmaradt összeg rendezése után foglalhat.